Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suriye'den Türk sınırına kilit | Dış Haberler

        FATİH AÇA / HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        faca@haberturk.com

        Türkiye ile Suriye arasındaki ipler kopmak üzere. Son olarak Seul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şam'daki büyükelçiliğimizin dün itibariyle kapatıldığını duyurmuştu. Esad yönetimi, karşı hamlede bulunmakta gecikmedi.

        SINIRLARA KİLİT

        Suriye hükümeti, Türkiye, Ürdün ve Lübnan gümrüklerinden 42 yaşın altındaki kişilerin geçişini askeri birliklerin iznine bağlama kararı aldı. Suriye ordusunun ise ise 42 yaşın altındaki kişilere geçiş izni vermesinin imkansıza yakın derecede zor olduğu belirtiliyor.

        SEFERBERLİK HAZIRLIĞI MI?

        Suriye cephesinden gelen bu bilgiler Esad'ın askeri seferberlik hazırlığı yaptığına işaret ettiği yorumlara neden oldu. Bu gelişme üzerine Türkiye ve Suriye tarafından mal taşıyan tırların da gümrüklerden geri döndüğü haberleri geliyor.

        ODALAR İDDİAYI DOĞRULADI

        Sınır geçişlerine getirilen sınırlama bilgisi, sınır kapılarının bulunduğu bölgelerin ticaret ve sanayi odakları tarafından doğrulanıyor.

        Dışişleri Bakanlığı ise konu ile ilgli henüz resmi bir açıklama yapmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ