Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya nükleer füze Kuzey Kore Güney Kore Japonya ABD

        Kuzey Kore yönetiminin uzayda uydu fırlatmada kullanacağı nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip uzun menzilli füze denemesinin neden olduğu gerilim devam ederken, yeni bir iddia tansiyonu daha da yükseltti.

        Güney Kore haber ajansı, Kuzey Kore'nin uydu fırlatma füzesinin yanı sıra nükleer silah da denemeye hazırlandığını iddia etti. Yonhap haber ajansının haberinde Kuzey Kore’nin yeni lideri Kim Jong-un’un nükleer silah denemesiyle komşu ülkelere ve Batı’ya gözdağı vermeyi planladığı belirtildi.

        Gizli bir istihbarat kaynağına dayandırılan haberde daha önce iki kez nükleer silah deneyen Kuzey Kore’nin 3’üncü denemeyi de aynı bölgede yapmayı planladığı öne sürüldü. Nükleer silah denemesinin yeraltındaki tünellerde yapılacağının belirtildiği haberde “Kazı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yapılan kazı çalışmaları uydu görüntüleriyle de tespit edildi” denildi.

        K. KORE "NÜKLEER DENEME YAPMAYACAĞIZ" DEMİŞTİ

        Kuzey Kore yönetimi son olarak geçtiğimiz şubat ayında nükleer denemeler yapmayacağına dair açıklamada bulunmuştu. Başkent Pyongyang yönetimi, önümüzdeki günlerde uzaya uydu fırlatmada kullanacağı roketin de herhangi bir askeri yönünün olmadığını söylüyor. Ancak ABD, Güney Kore ve Japonya yönetimleri bunun balistik füze denemesi olduğunu söylüyor.

        JAPONYA VURMAYA HAZIR

        Japonya, Kuzey Kore’nin önümüzdeki günlerde fırlatacağı roketin kendi hava sahasına girmesi halinde vurulacağını açıklamıştı. K.Kore nükleer silah deneyecek

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ