Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Baltık Denizi tabanında 'UFO' bulundu

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Bugüne kadar gökyüzünde görünen sayısız UFO haberi yapıldı. Ajanslara son düşen UFO haberi ise gökyüzünden değil, deniz dibinden geliyor.

        Geçen yıl Haziran ayında, Birinci Dünya Savaşı'nda batan bir gemiyi bumaya çalışan İsveçli araştırmacıların sonarına büyük bir silindirik cisim takılmıştı. Ancak mali sıkıntılar nedeniyle geçen yıl yapılamayan dalış, bir kaç gün önce gerçekleştirildi.

        MILENNIUM FALCON'A BENZİYOR

        Araştırmacılar dalıştan cevaptan çok sorularla döndü. Baltık Denizi'nin dibinde üç buçk dört metre yüksekliğinde, 60 metre çapında bir silindirik yapıyla karşılaştılar. Silindirin ucundaki keskin uçlu kenarlar nedeniyle cisim, Star Wars filmindeki Millennium Falcon aracına benzetildi.

        GİZEMLİ DÜZLÜK

        Cismin hemen önünde yer alan düzlük ise gizemi daha da arttırıyor. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki düzlük, ilk bakışta çevredeki yüzey şekillerinden ayırt edilebiliyor ve bir piste ya da geniş bir patikaya benziyor.

        Şimdiye dek bu ilginç şekillerin ne olabileceği konsunda sağlam bir açıklama yapılmadı. Araştırmacılar, bölgede her hangi bir volkanik aktivite olmadığını, bunun da durumu açıklamayı daha da güçleştirdiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ