Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SANA haber ajansı Suriyeli askeri sözcüye dayandırdığı haberinde askeri sözcünün Türk uçağının düşürüldüğü anlarla ilgili açıklamalrına yer verdi

        DHA'nın haberine göre Suriye'deki Sana Haber Ajansı, bir askeri sözcünün açıklamasına dayandırarak Türk uçağının düşürülmesi ile ilgili habere yer verdi. Ajans, askeri sözcünün Türk uçağının Cuma günü öğleden önce saat 11.40 sularında Suriye bölge suları üzerindeki hava sahasının batı yönünde, alçaktan hızla uçan yabancı bir cismin göründüğünü bildirdiğini yazdı.

        Habere göre sözcü, Suriye hava sistemlerinin sahilden 1 kilometre uzaklıkta olan uçağa uçaksavarla karşı koyduğunu ve hedefe isabet ettiğini, isabet alan uçağın yanarak Lazkiye kentindeki Um el-Tuyur Köyü'nün doğusuna Suriye kara suları içine, sahilden 10 kilometre uzaklıkta denize düştüğünü açıkladı. Askeri sözcü, daha sonra vurulan hedefin Suriye hava sahasına giren askeri Türk uçağı olduğunun ortaya çıktığını, uçağa bu tip durumlarda geçerli olan kanunlar çerçevesinde uygulamanın yapıldığını savundu.

        Olayın ardından iki ülke deniz güçleri komutanlıklarının temasa geçtiğini söyleyen askeri sözcü, Suriye gemilerinin Türk tarafıyla kaybolan iki pilotu arama kurtarma çalışmaları yaptığını kaydetti.

        HARİTAYA DİKKAT!

        Ajans bölgeye dair de bir haritayı sitesinde yayınladı.

        Öte yandan yayınlanan haritada işaretli bölgeler ve üzerinde yazılı mesafeler gözden kaçmadı. Haritada biri 21 km, yani 13 mil, diğeri ise 10 km yani 6.2 millik iki çizgi bulunuyor ve Türk uçağı 6 millik çizginin içinde vurulmuş gösteriliyor. Bilindiği gibi Türkiye Suriye'nin karasuları olarak 6 mili kabul ediyor. Suriye ise 12 milde ısrar ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ