Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Irak hava sahasını Türkiye'ye kapattı

        Irak'ta merkezi hükümete bağlı Sivil Havacılık Merkezi, Irak hava sahasının tüm uçuşlara kapatıldığını açıkladı. Ani alınan karar üzerine üç Türk uçağı yolcularıyla birlikte Erbil Uluslararası Havaalanı'nda mahsur kaldı.

        Irak hava sahasında meydana gelen radar arızası nereniyle uhava sahasının kapatıldığı bildirildi Ülke genelindeki elektrik kesintisinin neden olduğu belirtilenarıza nedeniyle Bağdat, Musul, Necef ve Basra gibi birçok kentte uçak iniş ve kalkışı yapılamadı.

        THY'nin Erbil-Antalya ve Erbil-İstanbul ile Pegasus'un Erbil-Ankara uçakları altı saatten fazla kalkış yapamadı. Irak Sivil Havacılık Merkezi arızanın giderilmesiyle uçuşların normal seyrine döneceğini açıkladı.

        SAATLER SONRA AÇILDI

        TSİ 10.30 itibariyle hava sahasının yeniden açıldığı bildirildi.

        Bu arada Erbil ve Bağdat havaalanı sitelerinde Sadece Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan seferlerde sorun olduğu, diğer uçuşları normal seyrinde olduğu bilgileri yer aldı.

        Bağdat yönetiminin, Türkiye'nin Kürt yönetimiyle yaptığı petrol anlaşması üzerine böyle bir kara almış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Önceki gün Merkezi Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ Türkiye'yi tehdit eder şeklindeki açıklamasında Kürt yönetimiyle yapılan petrol anlaşmasının yasal olmadığını ve buna karşı gerekli adımların atılacağını söylemişti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ