Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 48 İranlı hacı, yapılan pazarlıkların sonucunda 2130 Suriyeli sivil ve muhalif karşılığında serbest bırakıldı

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Yaklaşık 6 ay önce Suriye'de kaçırılan 48 İranlı hacı, yapılan pazarlıkların sonucunda 2130 Suriyeli sivil ve muhalif karşılığında serbest bırakıldı.

        İRAN: 4 TÜRK PİLOT SERBEST BIRAKILDI

        İran'ın resmi haber ajansı Fars, takas sırasında bırakılanlar arasında, bir kaç hafta önce rejim güçleri tarafından yakalandığı iddia edilen Türk pilotların da olduğunu ileri sürdü. Haberde Suriyeli üst düzey bir askeri yetkilinin "Bir süre önce Suriye’de görev sırasında yakalanan Türkiyeli 4 pilot bugün İranlı 48 ziyaretçiyle birlikte serbest bırakılıyorlar" sözlerine yer verildi.

        4 TÜRK VAR AMA ...

        Ancak hem pazarlık hem de takas sürecinde aktif görev alan İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) bu iddiaları yalanladı. Takas sonrasında serbest kalan esirlerin arasındaki 2 Türk vatandaşından birinin Emel Ramadan adlı kadın, diğerinin ise Bayram Demir adlı limanda çalışan bir denizci olduğu ve iki kişinin ise Suriye doğumlu olan ancak TC vatandaşlığı bulunan kişiler olduğu bildirildi.

        Şam dışındaki bir hapishanede serbest bırakılan esirlerden biri kadın 2 Türk'ün birkaç saat içinde yetkililere teslim edilmesi bekleniyor. Diğer esirlerin, ülkenin çeşitli kentlerindeki emniyet merkezlerinden serbest bırakılma işlemi devam ediyor.

        Öte yandan, İran'ın Şam Büyükelçisi Muhammed Rauf Şeybani, Özgür Suriye Ordusu tarafından esir tutulan 48 İranlı'nın, Türkiye ve Katar'ın arabuluculuğunda serbest bırakılmasına katkıda bulunan İHH'ya teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ