Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mısır'da sıcak saatler

        Mısır'da orduya ait tankların başta Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Devlet Televizyonu, Tahrir ve Nahda meydanları olmak üzere gösteri yapılan alanların çevresinde bekleyişlerini sürdüğü saatlerde seçim haberi geldi. Mısır resmi haber ajansı, kurulacak geçiş hükümetinin ardından parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacağını açıkladı.

        YOL HARİTASI AÇIKLANACAK

        Mısır devlet televizyonu, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Kardinal Tovadros ve muhalefet liderlerinden Muhammed Baradai'nin yol haritasını açıklayacağını duyurdu.

        Mısır ordusunun verdiği 48 saatlik sürenin dolmasının ardından meydanlarda tansiyon yükseldi. Tankların meydanlara inmesiyle bazı grupların sevinç gösterileri yaptıkları gözlendi.

        Bu arada havalanı kaynakları, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve üst düzey yetkililerin yurtdışına çıkışlarıyla ilgili yasak getirildiği iddia edildi.

        Mısır Devlet Televizyonu da, marşlar eşliğinde askeri filmler yayınlamaya başladı.

        "MURSİ KAÇTI" İDDİASI

        Akşam saatlerinde ortaya atılan "Mursi kaçtı, Ordu yönetime el koydu, Müslüman Kardeşler liderleri Ürdün'e gitti, Asker Mursi'yi tutukladı, Bardey yeni hükümetin başı olacak" şeklindeki iddiaların hiçbiri ne ordu ne de Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca doğrulanmadı.

        Mursi'nin, Cumhurbaşkanlığı Muhafızlığına ait Salah Salim'de bulunan misafirhanede kaldığı bildirildi.

        GÖZALTILAR

        Bu arada Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed el-Bedii'nin 6 korumasının gözaltına alındığı iddia edildi.

        Güvenlik kaynakları, Bedii'nin korumalarının Kahire el-Cedide bölgesinde gözaltına alındığını ileri sürdü. İçişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

        MUTABAKAT HÜKÜMETİ ÖNERİSİ

        Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ordunun siyasi taraflara verdiği "diyalog" süresinin dolmasına az bir zaman kala dün halka hitaben yaptığı konuşmada önerdiği "milli mutabakat hükümeti kurulabilir" önerisini yinelemişti.

        Tankların meydanlarda olduğu dakikalarda Mursi, "Askeri darbeye barışçıl yollarla direnin" çağrısı yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ