Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısır'da Adeviyye meydanında demokrasi inadı

        Mısır'da, İçişleri Bakanlığı'nın darbe karşıtı göstericilere "meydanları derhal boşaltmaları" çağrısının ardından tüm kamuoyunda gergin bir bekleyiş başladı

        Başkent Kahire'deki Rabiatül Adeviyye meydanında göstericiler dün iftarını birlikte açtı. Alçaktan uçan askeri helikopterin sesi demokrasi talebinde bulunan insanların çığlıklarına karıştı. Her gün olduğu gibi bu iftarda da tüm sorunlara rağmen mutlu, barışçıl ve paylaşımcı bir ortam vardı.

        Rabiatül Adeviyye meydanına girişte devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarının oluşturduğu barikatlar ve güvenlik kontrolleri dikkat çekiyor. Meydana girişte geçtiğimiz günlerde ölen kişilerin kanlarının döküldüğü yerler işaretlenmiş.

        Bir açık hava müzesine çevrilmiş alanda ölenlerin yerlerinin taşlarla işaretlendiği, yayaların bu yerlere basmamaya çalıştıkları ve kayıplar için dualar ettikleri gözlendi. Bu yerin hemen ilerisinde meydan girişindeki barikatlarda herhangi bir saldırı ve provokatörlere karşı önlemler alındı. Göstericilerin oluşturduğu sivil savunma ekiplerinde de artış gözlendi. Ekipler meydan girişlerinde üst araması da yaptı.

        Durumu uygun olanlar meydanda iftar, hurma ve şerbet dağıttı. Birçok çadırda iftar ortak hazırlandı. Göstericiler ibadetlerini yaptılar, birlikte sohbet edip Kur'an-ı Kerim okudular.

        Çocuklar su savaşı yaparken, göstericiler aileleri ile birlikte çocuk, genç, yaşlı, her meslekten ve statüden Mısırlı bu iftarda da demokrasi isteklerini dile getirdiler.

        Kamuoyunun gergin bekleyişine rağmen Adevviye'de demokrasi isteği, mutluluk, huzur hat sefadaydı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ