Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi AB'den Rusya'ya vize şoku!

        AB Konseyi Başkanı Van Rompuy, "Rusya ile vize muafiyeti süreci askıya alındı. Ukrayna konusunda ilerleme sağlanamaması halinde vize yasağı getirebiliriz." dedi.

        MERKEL: REFERANDUM KARARI GAYRİMEŞRU

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kırım'da referandum düzenleme kararının "gayrimeşru ve anayasaya aykırı olduğunu" söyledi.

        AB zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Merkel, Rusya ile Ukrayna krizinin çözümünde siyasi diyalog yoluyla ilerleme sağlayamazlarsa vize yasağı ve malvarlığı dondurulması yaptırımına gideceklerini, potansiyel ekonomik yaptırımların detaylarını ise henüz kararlaştırmadıklarını dile getirdi.

        Merkel, AB'nin günler ve haftalar içinde Ukrayna'daki mevcut geçici hükümetle Ortaklık Anlaşması'nın siyasi kısmını imzalayabileceğini ifade etti.

        İngiltere Başbakanı David Cameron da "Rusya ile görüşmeler hızla sonuç vermezse (Rus yetkililerin) malvarlıklarının dondurulması ve seyahat yasağı yaptırımlarına yöneleceklerini" belirtti.

        Cameron, Rusya'nın Ukrayna'da daha da ilerlemesi ya da komşusunu istikrarsızlaştırma faaliyetlerini artırması halinde çok ağır ekonomik sonuçlarla karşılaşacağı uyarısında bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ