Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Kaçırılan Fransız gazeteciler ülkelerine döndü.

        Suriye'de kaçırılan Nicolas Henin, Pierre Torres, Edouard Elias ve Didier François'i taşıyan helikopter Paris'in güneybatısındaki Villacoublay hava üssüne indi. Gazetecileri pistte karşılayanlar arasında ailelerinin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da vardı.

        François Hollande, gazetecilerin "serbest kalmasına katkıda bulunan herkese" teşekkür etti. Fransız gazeteciler için fidye ödenip ödenmediği açıklanmadı.

        Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün görev yapmak için 'dünyanın en tehlikeli ülkesi' ilan ettiği Suriye'de geçen yıldan bu yana kayıp olan dört Fransız gazeteci, dün gözleri ve elleri bağlı bir şekilde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında devriye gezen askerler tarafından bulunmuştu.

        Şanlıurfa'dan Gaziantep Havalimanı'na getirilen ve pasaport kontrolünden geçen Fransız gazeteciler, daha sonra Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla Gaziantep'ten ayrılmıştı.

        Henin (38), Torres (29), Elias (22) ve François'nın (54) El Kaide bağlantılı IŞİD güçlerinin elinden kurtulduğu ve başka bir grup tarafından sınıra bırakıldığı öne sürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ