Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rajib Roy, Manchester United, Hindistan, fuhuş bölgesi, altyapı, kırmızı şeytanlar
        1

        HT GAZETE / DIŞ HABERLER
        Hindistan'ın fuhuş bölgesi olarak bilinen Kalküta kentinde gecekondu mahallesinde yaşayan 16 yaşındaki Hintli Rajib Roy, çok iyi top oynadığı farkedilince yetenek avcıları tarafından keşfedildi ve Manchester United'a transfer oldu.

        2

        Babasını hiç tanımayan ve annesi hayat kadını olan Roy, Kırmızı Şeytanlar'ın antrenmanlarına davet edildi. 11 çocuklu ailenin en küçük oğlu olan Rajib Roy çıplak ayaklarıyla aç karnına sokaklarda top koşturarak kendisini geliştirdi.

        3

        Annesinin iki yıl önce kendisini seks emekçilerinin çocuklarına hizmet veren bir yerel okula göndermesiyle hayatı değişen Rajib, ulusal bir turnuvaya katıldığı sırada farkedildi.

        4

        AİLENİN UMUDU OLDU
        Rajib, Nagpur'da yapılan Ulusal Gecekondu Futbolu Ligi'ni kazanan Batı Bengal takımının oyuncusuydu.

        5

        Gelecek günlerde Manchester‘a götürülecek olan genç adam burada Manchester United U-21 takımı ile 15 gün geçirecek.

        6

        Eğer futbol yetenekleri yeterli görülürse, United ile kontrat yapma şansını kazanacak olan Rajib, böylece seks işçisi olan annesi ve ailesinin geri kalanının hayatını kurtaracak.

        7

        SIR İLE BAŞLAYAN "GLOBAL YETENEK AVI" SÜRÜYOR
        Kırmızı Şeytanlar'ın başında 1986-2013 yılları arasında görev yapan ve burada efsaneleşerek "Sir" unvanını kazanan eski teknik direktör Alex Ferguson'un temelini attığı "geniş kapsamlı" altyapı hamlesi, geçmişten bugüne birçok yıldız yetiştirdi. United, İngiltere'deki başarılı altyapı modelini, dünyanın dört bir yanına gönderdiği yetenek avcılarının keşfettiği genç yıldız adaylarıyla perçinliyor. United'ın aynı Rajib Roy gibi Afrika ve Asya kıtasında keşfederek İngiltere'ye getirdiği birçok "parlamaya aday" genç futbolcusu bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ