Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer "Bizi Türkiye kurtardı", "Bizi İslamcı grubun elinden Türkiye kurtardı", Türkiye'ye rehine teşekkürü.

        Suriye’de kaçırılan ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi sınırında Türkiye’ye giriş yapan 4 Fransız gazeteciden Nicolas Henin, France24 kanalına konuştu. 37 yaşındaki Henin, serbest bırakılmalarının Türkiye sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Henin, "Bizi rehine alanlar aşırı Islamcı bir gruptu. Türk askeri üssüne doğru bizi yönlendirdiler, biz orada bekleniyorduk" ifadesini kullandı.

        Fransız gazeteci daha önce basında çıkan, “Elleri, kolları ve gözleri bağlı rehineler, bir bölgede terk edilmiş bulundular” şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirterek “Biz ellerimiz, gözümüz bağlı olmadan sınırı geçtik. Türkiye’nin sayesinde serbest bırakıldık. Türkiye’ye ve Türk ordusuna teşekkür ederiz” dedi. Henin, kendilerini rehine alanların sürekli yerlerini değiştirdiklerini de söyledi.

        "BİR ŞEYLERİN BİTTİĞİNİ ANLADIK"

        Genelde kendilerine iyi yemek verilmediğini anlatan Henin, sadece serbest bırakılmadan önce kendilerine iyi yemek getirildiğini söyledi. Henin, “Bu daha önce hiç olmamış bir şeydi ve biz bir şeylerin bittiğini o zaman anladık" dedi.

        AİLELERİ İLE KUCAKLAŞTILAR

        Gaziantep’ten havalanan Fransa Hava Kuvvetleri’ne ait uçak, dün sabah saatlerinde Evry Havalimanı’na gazetecileri bıraktı. Buradan Villacoublay askeri üssüne helikopterle getirilen gazetecileri Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile gazetecilerin yakınları ve arkadaşları karşıladı.

        HOLLANDE'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye’de serbest bırakılan gazetecilerin Fransa’ya ulaştırılmasını sağlayan Türk yetkililere teşekkür etti. Askeri hava üssünde konuşan Hollande, “Bugün serbest kalan gazeteciler, yakınları, arkadaşları ve Fransa için büyük sevinç günü. Bütün Fransa gazetecilerinin hürriyete kavuşmasından ve basın özgürlüğü değerlerine sahip çıkan böyle vatandaşlara sahip olduğundan dolayı gurur duymaktadır. Buradan Türk yetkililere de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi. Hollande gazetecilerin serbest kalmaları için herhangi bir maddi bedel ödemediklerini de sözlerine ekledi.

        Kaçırılan gazetecilerden Didier François, “Uzun bir süreçti fakat umudumuzu hiç kaybetmedik. Zaman zaman az da olsa bilgi edindik. Tüm dünyanın bizim için seferber olduğunu biliyorduk” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ