Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Cihatçı kızlardan ‘sinyal’ geldi, Kayıp cihatçı kızlardan ilk sinyal geldi.

        Avusturya'nın başkenti Viyana’da kaybolan ve Türkiye üzerinden Suriye’ye gittikleri ileri sürülen Bosna kökenli iki genç kızın bulunabilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor.

        Interpol ile birlikte Avusturya ve Türk istihbarat birimlerinin de dahil olduğu arama çalışmaları kapsamında Samra Kesinoviç (16) ve Sabina Selimoviç’in (15) bulunduğu yerleri belirlemek için her türlü teknik imkanı devreye sokan yetkililer, kapalı olmasına rağmen kızların cep telefonundan sinyal almaya çalışıyor.

        Konu ile ilgili yapılan açıklamada, kızlardan birine ait telefonun teknik özellikleriyle uyumlu olabileceği tahmin edilen bir sinyal alındığı ve bu sinyalin Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafından geldiği belirtildi. Ancak bu gelişmenin, kızların sinyalin geldiği yerde bulundukları anlamına gelmediği ifade edildi.

        Yetkililer, radikal dincilerin kızları propaganda amaçlı bir miktar para karşılığı kandırıp alıkoyma ihtimalinin de göz ardı edilmediğini söyledi. Kızları arayan Interpol, bir süre önce Sabina ve Samra'ya ait olduğu iddia edilen yeni fotoğraflar dağıtmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ