Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rumlar'dan Türkiye için suç duyurusu, Kıbrıslı Rumlar Türkiye aleyhine Lahey'e başvurdu, Rumla Türkiye'yi şikayet etti.

        Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı bir grup, Lahey'de bulunan Uluslararası Adalet Divanı'na Türkiye'nin 'savaş suçu işlediği' iddiası ile başvuruda bulundu.

        Uluslararası Adalet Divanı'nın sitesinde "Türkiye'nin 'Kıbrıs Cumhuriyeti' topraklarında her gün işlenen suçlar ve özellikle Türkiye'den getirilen göçmenlerin işgal altındaki Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarına yerleştirilmesi ve göçmen nüfusun yerli nüfusu sayı bakımından geçmesi" şeklinde başvuruda bulunulduğu bildirildi.

        Suç duyurusunun Güney Kıbrıs Avrupa Parlamenteri Kostas Mavrides ve Cypriots Against Turkish War Crimes (CATWR) Association (Türk Savaş Suçları Karşıtı Kıbrıslılar Derneği) üyeleri tarafından yapıldığı belirtildi.

        40’INCI YILDÖNÜMÜNDE

        Kostas Mavridis, suç duyurusunu 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 40’ıncı yıldönümü törenleri öncesine denk getirdi.

        Hollanda’nın Lahey kentinde 2002 yılında kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Birleşmiş Milletler çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Türkiye, ABD’yle birlikte mahkemenin kuruluşuna onay veren ülkeler arasında yer almadı. Avrupa merkezli mahkeme mayıs ayında İstanbul’daki konferansında Türkiye’yi de mahkemeyi tanıma ve üye olmaya davet etmişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ