Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Düşürülen uçağın en büyük parçası bulundu!, Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçak enkazının en büyük parçası bulundu
        1

        Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a gitmek üzere 283 yolcu ve 15 mürettebat ile yola çıkan ancak Ukrayna hava sahasında Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürülen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağın enkaz çalışmaları yılan hikayesine döndü.

        2

        Ayrılıkçıların enkaz bölgesini kontrol altında tutması sebebiyle cesetlerin toplanması da dahil olmak üzere pek çok işlem aksayarak gerçekleştirild. Ancak şimdi Hollandalı yetkililer duruma el koydu.

        3

        Enkaz çalışmalarının Hollandalı uzmanlara geçmesinin ardından, henüz bulunamayan cesetlerin ardındaki sır perdesi de aralanmış oldu; zira uçağın en büyük parçası, içinde cesetlerle birlikte ormanlık bir alana düşmüştü.

        4

        Ayrılıkçıların fark etmediği bu detayı bulan Hollandalı yetkililer derhal işlemlere başladı. Çalışmalara Avustralya, İngiltere, Almanya ve Malezya'dan gelen uzmanlar da yardım ediyor.

        5

        Uçağa ait parçaların ormanlık alanda geniş bir bölgeye dağıldığı görüldü.

        6

        Avustralya başbaknı Tony Abbott, enkaz bölgesindeki çalışmalara 100 polis ve güvenlik gücünün gönderildiğini belirtti.

        10

        Araçlarından inen yetkilileri, Rus yanlısı ayrılıkçılar ellerinde silahlarla karşıladı.

        11

        Bugüne dek enkazdan çıkartılan cesetler 4 gün bir trende bekletildikten sonra otopsi ve kimlik tespit çalışmaları için Hollanda'ya gönderildi.

        12

        Hollanda'nın Eindhoven kentine gelen cenazeler için Hollanda kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima'nın da katıldığı resmi bir tören düzenlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ