Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İsveç'ten flaş Filistin hamlesi, İsveç, Filistin'i tanıyan ilk büyük Avrupa ülkesi olacak, İsveç'ten dengeleri değiştirecek Filistin hamlesi

        Haaretz gazetesinin haberine göre, İsveç'in yeni seçilen merkez-sol hükümeti Filistin Devleti'ni tanıyacak. İsveç bu hareketiyle Filistin'i tanıyan ilk büyük Avrupa ülkesi olacak.

        İsveç Başbakanı Stefan Lofven, "İsrail ile olan sorunlar, uluslararası hukuka uygun olarak iki devletli çözüm ile çözülebilir" açıklamasında bulundu.

        İki devletli çözümün karşılıklı tanıma ve barışçıl ortak yaşam isteği gerektirdiğini söyleyen Lofven, bu amaca uygun olarak İsveç'in Filistin Devleti'ni tanıyacağını açıkladı.

        Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2012 yılında Filistin bağımsız devletinin 'de facto' yani fiilen tanınmasını onaylanmıştı, ancak Avrupa Birliği ve çoğu AB ülkesi henüz resmi bir girişimde bulunmadı.

        Bağımsız bir Filistin Devleti'nin müzakere sürecünden sonra kurulmasını savunan İsrail, ABD ve AB'nin İsveç'in bu kararını eleştirmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ