Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 'Başka Srebrenitsa istemiyoruz', BM, Staffan de Mistura, Türkiye, Kobani.

        BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye'nin Kobani'yi savunmak isteyen gönüllülere geçiş izni vermesini istedi. Mistura, "BM başka Srebrenitsa istemiyor" dedi.

        Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye'ye çağrıda bulunarak, Kobani'yi korumak için Suriye'ye geri dönmek isteyen Kürt gönüllülere izin verilmesini istedi.

        AFP ve Reuters ajanslarının haberine göre, Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen Mistura, Kobani'de halen çoğu yaşlı 500 ila 700 arasında kişi olduğunu söyledi.

        Mistura, "Kentteki meşru müdafaya destek olunması için Türk yetkililerden mülteci geçişine izin verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

        "Herkes bu katliamı durdurmak için elinden geleni yapmalı" diyen "BM temsilcisi, İnsanların kafasının kesildiğine şahit olmamayı ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

        Mistura, Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesi halinde ilçedeki sivillerin "büyük ihtimalle katledileceğini" ve militanların sınır bölgesinin büyük bölümünü kontrol altına alacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ