Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı'na saldırıyor, IŞİD Kobani'de ilerliyor

        Veysi İPEK / SURUÇ

        Kobani'de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürerken, IŞİD dün gece Kobani'de kaymakamlık binası ile PYD ve YPG'nin karargahı olan Asayiş binasını ele geçirdi. ABD önderliğindeki koalisyon uçakları IŞİD hedeflerini vurdu. Türkiye tarafında iki kişinin bir at arabasıyla Kobani'deki çatışmaları izlemek için tankların arka tarafından sınıra gelmesi dikkat çekti.

        IŞİD KONVOYU VURULDU

        IŞİD'in saldırısı altındaki Kobani'de ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri dün akşam saat 19.15'te düzenledikleri hava saldırısında IŞİD militanlarının karargah ve lojistik merkez olarak kullandığı Kobani'nin güneyindeki bir hastane ile restoranı vurdu. Koalisyon jetlerinin Mıştenur Tepesi'ndeki IŞİD'e ait 1 tank ve 2 uçaksavarı da imha ettiği ileri sürüldü. El İsa kentinden dün akşam Kobani'ye gitmek üzere yola çıkan IŞİD'e ait ağır silahlar ve tanklardan oluşan konvoy, koalisyon uçakları tarafından gece yarısı vuruldu. Çok sayıda ölü olduğu öne sürüldü. Ancak buna rağmen Mincip ve El İsa kentlerinden çok sayıda IŞİD mensubunun, uçaksavar ve doçkalarla Kobani'ye geçtiği öğrenildi.

        IŞİD ASAYİŞ BİNASINI ELE GEÇİRDİ

        Dün gece saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD, Kobani kaymakamlık binası ile PYD ve YPG'nin karargahı olan Asayiş binasını ele geçirdi. Gece boyu çatışmalar çarşı merkezi ile Türkiye'deki sınır kapısıyla aynı adı taşıyan Kobani'deki Mürşitpınar Sınır Kapısı civarında yoğunlaştı. IŞİD militanlarının revir bölgesini de alarak YPG'lileri çembere almak istediği iddia edildi. Sabah saatlerinde 4 uçak, Kobani üzerinde keşif uçuşları yaptı. Tılşeir, Gulmit ve Mınaz köyleri bugün de vuruldu. Uçaklar bugün 3 sorti yaptı, otobüsle getirilen IŞİD militanları da önce YPG tarafından havanlarla, ardından uçakla vuruldu. Uçaklar tarihi Bozan Bey Konağı'nın arkasındaki IŞİD'in kullandığı okulu da bombaladı. IŞİD ve YPG'nin karşılıklı olarak bazı noktalara keskin nişancılar yerleştirdiği belirtildi.

        Türkiye tarafında 2 kişinin, at arabasıyla Kobani'deki çatışmaları izlemeye geldiği gözlendi. IŞİD, Tılşeir'den Zorava tepesine havan topuyla atış yaparken, YPG de kent içinden Tılşeir'e ağır silahla saldırıyor.

        FÜZEYLE TANK ATTILAR

        Öte yandan sanayi ile asayiş binasının yakınında YPG, 'Sarok Hariri' denilen füzeyle IŞİD'e ait bir tankı vurdu.

        CUMA NAMAZI KILDILAR

        Bu arada HDP'ye yakın sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla, Küçük Kendirci köyünde sınıra yakın yerde Kobani'ye destek ve saldırıları protesto için toplu cuma namazı kılma eylemi yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ