Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu YPG, IŞİD mensuplarını rehin aldı

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        IŞİD saldırıları basladığı günden beri ilk kez savunma pozisyonundan saldırıya geçtiklerini söyleyen Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kürdo, ‘‘Bu sabah yapılan hava bombardımanı IŞİD'e büyük hasar verdi. Hem cephaneleri ve ağır silahları vuruldu, hem de çok kayıp verdiler. Biz de bugün itibariyle saldırıya geçtik" şeklinde konuştu.

        YPG'LİLER, IŞID MENSUPLARINI ESİR ALDI

        Öte yandan çatışmaların güneyde şiddetlendiği Kobani'nin batısında dün öğleden sonra YPG tarafından esir alınan yaklaşık 30 IŞİD üyesi görüntülendi. Tek sıra halinde yürütülen IŞİD mensupları daha sonra bir binanın duvarının dibine götürülüp buraya oturtuldu. Kısa bir süre sonra da kent merkezinden gelen bir grup YPG'lin, esir alınan IŞİD militanlarını bir binaya soktukları görüldü.

        YPG: IŞİD'E KARŞI SALDIRI POZİSYONUNA GEÇTİK

        PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, YPG güçlerinin son 24 saat içinde IŞİD'in saldırısını durduklarını ve savunmadan saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi.

        "Çatışmalarda 115 IŞİD militanı öldü"

        Irak'ın Enbar vilayetinde ordu birlikleri ile terör örgütü IŞİD arasındaki çatışmada 115 militanın öldüğü iddia edildi.

        Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih, yaptığı açıklamada, IŞİD'in Enbar'ın kuzeyindeki El-Kerame nahiyesinde, orduya bağlı 3 karargaha saldırı düzenlediğini ifade etti.Bölgede bulunun askerlerin saldırıya karşılık vermesiyle çıkan çatışmaya hava kuvvetlerinin de destek verdiğini aktaran Felih, çatışmada aralarında "intihar bombacıları"nın da bulunduğu 115 IŞİD militanın öldürüldüğünü, örgüte ait 6 aracın da imha edildiğini kaydetti. Felih, askeri birliklerin çatışmada kaybının olup olmadığına ilişkin ise bilgi vermedi.Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran'da Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırı düzenliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ