Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de polis şiddeti protesto edildi

        ABD'nin St. Louis kentinde dört gün önce bir polis memurunun görevde olmadığı esnada siyahi bir genci vurarak öldürmesiyle ilgili protestolar devam ediyor.

        Vonderitt Myers'in vurulması nedeniyle St. Louis'in Shaw bölgesinde "Ferguson Ekim'' başlığı altında düzenlenen gösteriye, aralarında insan hakları aktivistleri ve öğrencilerin de bulunduğu kalabalık grup katıldı.

        Yürüdükleri bazı sokakların köşelerine tebeşirle siyasi mesajlar yazan göstericilerden grup, ''Onlar, bunun bir oyun olduğunu düşünüyor, onlar bunun bir şaka olduğunu düşünüyor'' şeklinde sloganlar attı.

        Öte yandan polis, protestocuların geçtiği sokaklarda güvenlik önlemi aldı. Gösterilerin yarın daha da artarak devam etmesi bekleniyor.

        Vonderitt Myers, ülkede ağustos ayında büyük protesto gösterilerine neden olan siyahi genç Michael Brown'ın öldürüldüğü Ferguson'a 20 kilometre uzaklıktaki Shaw semtinde dört gün önce vurulmuştu.

        St. Louis polisi, siyahi gencin silahlı olduğunu ve güvenlik güçlerine üç el ateş ettiğini ileri sürmüş, gencin yakınları ise siyahi gencin elinde sandviç olduğunu ve polisin bunu silah sanarak ateş ettiğini savunmuştu.

        Ferguson'da ağustos ayında silahsız siyahi genç Michael Brown'un, elleri havadayken, polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri ve çatışmalar nedeniyle bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış, ABD Başkanı Barack Obama açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

        Michael Brown'un öldürülmesiyle ilgili davanın gelecek ay sonuçlanması bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ