Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düzce'de kamu kurumları ve kooperatiflerin işbirliğiyle kadın girişimcilerin ürünlerinin sergilendiği "Tarım Sokağı" açıldı.

        Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi, Düzce Kent Konseyi ve kadın girişimcilere yönelik faaliyet gösteren kooperatiflerin işbirliğiyle Cedidiye Meydanı'nda oluşturulan Tarım Sokağı'nda, yörede üretilen meyve ve sebzelerden hazır yemeklere kadar birçok ürün sergileniyor.

        Sokağı gezen Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, AA muhabirine, sokağın, tarımın ve tarımsal ürünlerin önemi konusunda farkındalık oluşturmak için açıldığını belirterek, "Burada kadın girişimcilerin daha çok desteklenmesi fikri pekiştirilmiş oldu. Kadınlarımız burada hem ürünlerini tanıtıyorlar hem de satışını yapıyorlar. Düzce için renkli bir çalışma oldu." dedi.

        Kadınların, tarımın görünmez kahramanları olduğuna dikkati çeken Uzun, "Kadınlarımız, tarım yükünün yüzde 50'sini oluşturuyorlar ama her zaman perde arkasında kalıyorlar. Bu projeyle tüketiciler de onlarla direkt buluşma imkanına sahip oldu. Kamu kurumları da yaptıkları işleri tüketicilere duyurma fırsatını yakaladı. Tüketiciyle üreticinin buluştuğu güzel bir organizasyon." diye konuştu.

        Uzun, tarım ürünleri ve gıdanın önemine değinerek, planlı üretimi Bakanlık destekleriyle yaygınlaştırmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler