Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim E-Okul yazılı sonuçları öğrenme! E-Okul giriş nasıl yapılır?

        Öğrencilerin ve velilerin kolayca eğitim durumu hakkında not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri ve haftalık ders programı gibi birçok bilgiye erişim sağlayabildiği e-Okul sistemine nasıl giriş yapılacağı araştırılıyor. Peki e-Okul VBS giriş nasıl yapılır? İştee-Okul giriş ve not öğrenme ekranı...

        e-OKUL NEDİR?

        e-Okul, yurt genelinde eğitim gören milyonlarca öğrencinin ve velilerin kolayca erişim sağlayabildiği bir bilgi platformudur. e-Okul sistemi üzerinden öğrencinin eğitimine dair birçok bilgi görüntülenebilmektedir.

        Not bilgileri, devamsızlık bilgileri, sınav tarihleri, haftalık ders programı gibi birçok bilgi e-Okul üzerinden öğrencilere ve velilere ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır.

        REKLAM

        e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmıştır.

        e-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

        e-Okul sistemine girmek için ilk aşamada öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası istenmektedir. Bu bilgiler doğru girildiği takdirde ikinci aşamada sistem rastgele 2 soru sorar ve öğrencinin fotoğrafının onaylanmasını ister. Bu aşamada, rastgele sorulan 2 soru doğru yanıtlanırsa ve sunulan fotoğraflar arasından öğrenciye ait fotoğraf seçilirse e-Okul'a giriş başarılı bir şekilde yapılır.

        Açılan ekrandaki sol menüden seçim yaparak öğrencinin o yıla ait veya daha önceki yıllara ait başarı belgesi bilgisi, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı ve sınav tarihleri gibi birçok bilgiye erişim sağlanabilmektedir.

        e-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ