Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'ye 90 yeni pilot - AIRPORT Haberleri

        THY'nin uçuş eğitim merkezinde 90 kişiyle birlikte mezun olan tek kadın pilot adayı Ezgi Tosunoğlu (29), İTÜ'den mezun olduğunu belirterek, bundan 2 yıl önce THY'ye başvuru yaptığını, daha öncede üniversite yıllarında pilot olmayı çok istediğini söyledi.

        THY uçuş akademisinden mezun olan 90 pilot, Atatürk Havalimanında THY Genel Müdürü Temel Kotil ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Pilotlar, uçak tipi eğitimi aldıktan sonra THY filosunda yardımcı pilot olarak uçmaya başlayacak. Atatürk Havalimanı'nda mezuniyet törenine katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil, bayanları da pilotluk konusunda teşvik ettiklerini belirterek, "Bayan sayısı çok az. Biz teşvik ediyoruz, ancak pilot olmaya ama çok az kişi başvuruyor.'Dünyanın en büyük havayolu şirketi olma hakkımız var, çünkü çok güzel bir kadromuz var" dedi. Eğitim merkezine yılda yaklaşık 200 öğrenci aldıklarını ve aldıkları öğrenci sayısının 10 katı kadar başvurunun olduğunu dile getiren Kotil, ''Şu anda 400'e yakın yabancı uyruklu kaptanımız var. 5 yıl önce mezun ettiğimiz öğrenciler şu anda THY pilotu olarak çalışmaya başladılar. Bu yeni öğrencilerle kaptan ihtiyacını gidermiş olacak'' şeklinde konuştu.

        "PİLOT OLMAYI ÇOK İSTEDİM"

        THY'nin uçuş eğitim merkezinde 90 kişiyle birlikte mezun olan tek kadın pilot adayı Ezgi Tosunoğlu, (29) İTÜ'den mezun olduğunu belirterek, bundan 2 yıl önce THY'ye başvuru yaptığını, daha önceden üniversite yıllarında pilotluğun, istediği bir şey olduğunu söyledi. Mezun olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Tosunoğlu, ''Çok güzel bir eğitim süreci geçirdim. Ailemde havacılıkla ilgilenen kimse yok ilk benim. Temel eğitimleri tamamladık. Şimdi uçak tipi eğitimi alacağız. THY'nin bayan kaptanlarıyla iletişim içindeyiz bana her konuda destek veriyorlar'' dedi.

        Gökhan ARTAN / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ