Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsa İstanbul'da Rusya düşüşü - Borsa Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Piyasalar peşpeşe gelen kritik haberlerle oldukça hareketli bir gün geçiriyor. Sabah saatlerinde Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının Türkiye sınırını ihlal etmesinin ardından Türk F-16'ları tarafından düşürüldüğü haberi piyasalarda sıcak gündemin habercisi oldu.

        Güne hafifi yükselişle başlayan Borsa İstanbul, Rus uçağının düşürülmesi haberiyle eksiye geçti. Piyasalar daha sonra gün ortasında açıklanan yeni kabineyi takip etti. Kabinenin açıklanmasından dakikalalar sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den düşen uçakla ilgili açıklamaları geldi. Putin, düşen uçakla ilgili "sırtımızdan bıçaklandık" değerlendirmesinde bulundu.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        Putin'in açıklamaları piyasalarda tansiyonu tekrar yükseltti. Özellikle Borsa İstanbul'da "alım" emirlerinin artarda iptal edilmesi borsada kayıpların bir anda yüzde 4.5'e çıkmasına neden oldu. Alan Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut, "Alım emirlerinin geri çekilmesi Borsa İstanbul'daki sert düşüşte etkili oldu" değerlendirmesinde bulundu. Endeks günü yüzde 4.39 kayıpla tamamladı. Rus Borsası'nda da düşüş yüzde 4 civarında gerçekleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ