Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsa rekorunu yeniledi - Borsa Haberleri

        Yeni haftaya, dün resmi tatil olması nedeniyle bugün başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi, geçen hafta kapanışına göre yüzde 0.6 artarak 95 bin 330 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

        Küresel piyasalarda artan risk iştahı ile haftaya pozitif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, gördüğü en yüksek seviye rekorunu kırmasının ardından saat 11.40 itibarıyla 95 bin 200 seviyelerinde dengelendi.

        Analistler, geçen haftanın son işlem gününde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamalarının, piyasalara, sıkı duruşun korunacağı mesajını vermesi ve küresel piyasalarda artan risk iştahının, döviz kurlarında düşüşü, pay piyasalarında ise alımların güçlenmesini sağladığını ifade etti.

        REKLAM

        ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu yaptığı açıklamada Kuzey Kore ile ilgili yumuşak bir ton kullandığını, bunun da yatırımcıların risk algısını azalttığını aktaran analistler, buna bağlı olarak gelişmekte olan ülke varlıklarına talebin arttığını kaydetti.

        Analistler, dolar/TL'nin yılın en düşük seviyesine gerilediğine dikkati çekerek, düşüş eğiliminin devam etmesi durumunda BIST 100 endeksinde yeni hedeflerin 95 bin 500 ve 97 bin 700 seviyeleri olacağını tahmin etti.

        DOLAR YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

        Merkez Bankası'nın adımları ve küresel piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle geçen hafta dört ayın en düşük seviyelerine gerileyen dolar/TL yeni haftaya da olumlu bir başlangıç yaptı.

        Dolar bankalararası piyasada 3.53 ile yılın en düşük seviyesini gördü. Dolardaki değer kaybı yüzde 0.6 oldu.

        Euro da yüzde 0.57 kayıpla 3.85 TL seviyelerinde hareket ediyor.

        Teknik açıdan dolar/TL'de 3.51 seviyesinin destek, 3.57 seviyesinin direnç konumuna geldiği belirtiliyor.

        ALTIN İSE 6 HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

        Dün uluslararası piyasada değer kaybeden altının ons fiyatına bağlı olarak 143.6 liraya gerileyen altının gram fiyatı, düşüş eğilimini bugün de sürdürerek 143.2 lira ile 21 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Saat 10.30 itibarıyla gram altın 143.4 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 235, Cumhuriyet altını 959 liradan satılıyor.

        Küresel piyasalarda artan risk iştahına paralel değer kaybeden altının ons fiyatı da dün 1.254,4 dolar ile 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Ons altın şu dakikalarda sınırlı azalışla 1.256,5 dolardan işlem görüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ