Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet'ten Sivas hükümlülerine ret

        Sivas katliamı hükümlülerinin Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanma isteğine Emniyet'ten olumsuz yanıt geldi. Emniyet, Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanabilmesi için örgüt üyeliği koşulu olduğuna işaret etti.

        Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Sivas katliamı hükümlülerinin Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanma istemine ilişkin duruşmaya devam edildi.

        Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne hükümlülerin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanıp yararlanmayacağına ilişkin görüşlerine yanıt geldiği belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gönderdiği yazıda şöyle denildi:

        4959 sayılı Topluma Kazandırma Kanunu'nun uygulanabilmesi için bir terör örgütünün varlığının ve bu örgüte mensubiyet şartına bağlanmıştır. Oysa kayıtlarımızı ve dosyanın tetkikinden kamuoyunda Sivas olayları olarak bilinen olayın faillerinin mensup oldukları herhangi bir örgütün varlığına rastlanılmamıştır. Dolayısıyla faillerin herhangi bir örgüte üye olup olmadıkları, herhangi bir örgütün üst seviyesindeki yönetim biriminde yer alıp almadıklarıyla tamamı üzerinde etkili olacak şekilde herhangi bir terör örgütünü sevk ve idare edip etmedikleri belirlenememiştir.

        Mahkeme, müdahil avukatların rapora ilişkin savunmalarını yapmaları için duruşmayı 9 Kasım 2006'ya erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ