Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Fed olağanüstü toplantı kararı aldı - Döviz Haberleri

        Amerikan Merkez Bankası (Fed) Yüksek Kurulu,bugün yerel saatle 11:30'da gerçekleştireceği toplantıda bankalara uygulanan avans ve iskonto faizi oranlarını görüşecek.

        Fed’in internet sitesinden yapılan açıklamada kararın hızlandırılmış prosedür çerçevesinde alındığı belirtildi.

        Piyasalar bugünkü toplantıda alınacak kararlarda Aralık’ta beklenen faiz artışı için somut deliller bulma beklentisi içinde zira Fed'in söz konusu toplantıda iskonto faizinde 75 baz puanlık bir artışa gidebileceği yönünde spekülasyonlar bulunuyor.

        Fed, avans ve iskonto faiziyle ilgili son toplantısını Eylül ayında yapmıştı.

        AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, aslında Fed'in avans ve iskonto faizlerini görüşmek için oldukça sık ve takvimi önceden belli olmayan bir düzende toplandığını ancak toplantının bu kez aralık ayındaki kritik faiz kararı öncesi gerçekleşmesinin daha fazla dikkat çektiğini belirtti.

        Bu konuda son toplantının 15 Eylül'de gerçekleştiğini ve söz konusu oranların yüzde 0,75 olarak korunduğunu anımsatan Bürümcekçi, avans ve iskonto oranlarının Fed'in kredi politikası araçlarından ve para politikası çerçevesinin yani faiz koridorunun birer parçası olarak da görülebileceğini aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ