Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ve altında Trump dalgası! - Döviz Haberleri

        Dolar, ABD başkanlık seçimlerini tahminlerin aksine Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kazanmasının ardından uluslararası piyasada tarihi zirve olan 3.30'u gördükten sonra hacimlerin artmasıyla ve küresel piyasalardaki satış baskısının da

        hafiflemesiyle birlikte gördüğü zirve seviyelerinden geriledi. Gün içinde 3.18 TL'nin altına inen dolar, iç piyasada günü 3.21 TL seviyelerinden tamamladı.

        Güne yüzde 2 kayıpla başlayan Borsa İstanbul ise kayıplarının büyük bölümünü geri aldı. BIST 100 Endeksi günü yüzde 0.20'lik düşüşle 76.208 puandan tamamladı.

        Trump'ın seçilmesi halinde serbest ticaret anlaşmasını iptal edeceğini daha önceden açıkladığı Meksika'nın para birimi dolar karşısında yüzde 10 civarında yaşadığı değer kaybını korurken, ilk etapta doğrudan bir etki beklenmeyen TL gibi para birimleri ise daha çok ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarından nasıl etkileneceğine yoğunlaştılar.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        ALTIN FIRLADI

        Altının ons fiyatı yüzde 4'ün üzerinde yükselişle 1337 dolara kadar çıktı. Altının onsu gün ortasında yeniden 1.300 dolar seviyelerine geri döndü. Kapalıçarşı'da altın fiyatları ise hem dolar kurunda hem de altının ons fiyatında yaşanan yükselişle rekor seviyelere çıktı. Gram altın 135 TL'ye çıkarken çeyrek altın yüzde 5 değer kazanarak 221 TL'yi geçti.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        MEKSİKA PESOSU'NDAN SERT TEPKİ

        Seçim sonuçlarının kesinleşmesine sayılı saatler kala Meksika pesosunun grafiği de dikkat çekiyor. Trump'ın seçimlerde beklentilerin ötesinde bir performans sergilemesi Meksika pesosunda sert düşüşlere neden olurken kayıpyüzde 10'u geçti. Clinton'ın rakibi Donald Trump, seçim kampanyasının önemli bir bölümünü Meksika karşıtlığı üzerine kurmuştu.

        Öte yandan CNBC'ninekonomi uzmanı Larry Kudlow, seçimlerle ilgili yaptığı analizde yatırımcılara; "Eğer Trump kazanırsa dibi satın alın, eğer Clinton kazanırsa ralliyi satın" önerisinde bulundu.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ