Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan önemli açıklama - İş-Yaşam Haberleri

        B aşbakan Ahmet Davutoğlu, NTV’ye yaptığı açıklamada 3 dönem kuralı nedeniyle dışarıda kalan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile ilgili “Ali Bey bakan olsun olmasın, katkıda bulunacağı tek bir yönetim var” ifadesini kullandı. Ekonomi yönetiminin geleceğine yönelik açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

        ‘ALİ BEY’E SAYGIM SONSUZ’

        “Üç dönem kuralına takılanlar için dışarıdan bakanlık ihtimal dışı değil ama yeni siyasete girenlerin de önünü açmak lazım. Ali Bey’e saygım sonsuz ama ekonomi yönetimi diye ayrı bir yönetim yok, tek bir yönetim var. Biz bir ekibiz; Ali Bey (Babacan) bakan olsun olmasın katkıda bulunacağı tekyönetim var. Kimse şöyle olursa kriz doğar gibi bir yaklaşım sergilememeli.

        ” 7 Haziran seçimleri öncesinde oluşan listelerde 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili aday listesine giremeyenlerin dışarıdan bakan olup olamayacağı sorusu üzerine de Davutoğlu, “Dışarıdan bakanlık bizzat benim de yaşadığım bir süreç, bunlar ihtimal dışı değil. Seçimler yapıldıktan sonra da bir veya iki istisna için bu olabilir, oldu geçmişte de. Siyasete yeni girmiş arkadaşlar arasında da siyasette şu ana kadar bulunan iki dönemlik arkadaşlar arasında da çok kıymetli arkadaşlar var. Onların da önünü açmak gerektiğini düşünüyorum. Teşkilatlar da büyük bir yenilenmeye sebebiyet veriyor” yanıtını verdi.

        500 MİLYON TL'LİK ÇEVRE YATIRIMI BAŞLADI

        Davutoğlu, kasım ayında çevre ile ilgili 320 milyon TL’lik yatırımın ardından şimdi de 500 milyon TL’lik yeni yatırımı hizmete aldıklarını aktardı. Davutoğlu, çevre temizlik araçlarından 6 tanesini Cibuti Cumhuriyeti’ne teslim edeceklerini söyledi. Geçmişte Ümraniye ve Mamak çöplüklerinin patladığını ve insanların hayatını kaybettiğini anımsatan Davutoğlu, “IMF ile borç müzakeresi yapan bir ülkeden, bir törende 500 milyonluk yatırım yapan ülkeye geldik. Kim ne derse desin, kim ne spekülasyon yaparsa yapsın,bunu başaran, iradeyle işbaşına gelen AK Parti hükümetleridir” diye konuştu.

        ‘HER İNSAN İÇİN BİR AĞAÇ’

        Davutoğlu, 13 yılda 3.5 milyar fidan diktiklerini belirtirken, “İnşallah en kısa zamanda dünyadaki her bir insan için Türkiye’de bir ağaç dikeceğiz, 7 milyar ağaca yürüyeceğiz” diye konuştu. Ahmet Davutoğlu, geri dönüşüm faaliyetleri sonucunda yıllık 2.5 milyar lirayı aşan katma değerin de ekonomiye kazandırıldığını belirtti.

        ‘YOLSUZLUKLARIN PİS KOKUSU DA GİTTİ’

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre ve Altyapı Projeleri törenine katılan Davutoğlu, Türkiye’nin çöp alanlarının patlayarak ölümlere neden olduğu günleri hatırlatarak “Pis kokulu Türkiye gitti, mis kokulu Türkiye geldi. Yolsuzluklardan da ahlaken pis kokular geliyordu, onu da önledik” dedi. Törende, 150 şehir parkı, 540 çevre temizlik aracı, 8 bin çöp konteyneri, 8 atık su arıtma ve depolama tesisinin açılışı yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ