Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İşsizlik verisi açıklandı - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 454 bin kişi artarak 3 milyon 259 bin kişi oldu.TÜİK verilerine göre işsizlik oranı 1 puanlık artış ile %11,3 seviyesinde gerçekleşti.

        Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 1,3 puanlık artış ile %13,4 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 2,3 puanlık artış ile %20'ye ulaştı.

        Ocak 2015 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,4 puan azalarak %32,4 olarak gerçekleşti.

        Verinin açıklandığı dakikalarda "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2015 Yılı Ocak-Mart Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Aldığımız tedbirlerle önümüzdeki aylarda istihdamda hızlı artış olacağına inanıyorum" diye konuştu.

        MART AYI İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAŞVURULARI AÇIKLANDI

        İşsizlik oranı için öncü göstergelerden sayılan işsizlik ödeneği için başvuranların sayısındaki hızlı artış Mart ayında da sürdü.

        Ocak ve Şubat'taki yüzde 28'lik artışlardan sonra Mart ayında da işsizlik ödeneği almak için başvuranların sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30 arttı.

        Mart ayında işsizlik ödeneği için başvuranlar, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30 artışla 78 bin 348 kişiye yükseldi.

        TEMEL İŞGÜCÜ GÖSTERGELERİ:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ