Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Seçim trafiği Ankara otellerini doldurdu - İş-Yaşam Haberleri

        2015 seçim trafiği otelcilerin yüzünü güldürdü. Seçim süreciyle birlikte başkentteki otellerin doluluk oranı henüz yaz sezonu açılmadan % 65’e yükselirken oda fiyatları da ortalama 81.4 Euro’ya yükseldi SEÇİM trafiği en çok başkentin otellerinin yüzünü güldürdü. 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrası Ankara otellerinin doluluğu arttı. Otellerin doluluk oranı % 65’e yükselirken, oda fiyatları da ortalama 81.4 Euro’ya yükseldi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Seçim Aydın, seçimin başlangıç sürecinden itibaren otellerin doluluk oranınında arttığını ve bu durumun seçim sürecinden sonra da devam ettiğini dile getirdi.

        ‘DOLULUK YÜZDE 65’I BULDU’

        Seçim Aydın, seçim sürecinin başından itibaren otellerdeki doluluk oranının arttığını söyleyerek “Otellerde şu anda % 65 oranında bir doluluk söz konusu. Seçimlere kadar bu durum bu şekilde devam edecek. Tabii bu durum otellerin cirolarının artmasına ve ekonominin gelişmesine de katkıda bulundu” diye konuştu. Özellikle seçim sürecinde konaklama ile beraber otellerin toplantı salonlarındaki etkinliklerde de artış yaşandığına değinen Aydın, “Her seçim döneminde bir artış söz konusu oluyor. Başkent de, seçimin kalbinin attığı yer olmasından dolayı bu durumdan ekonomik olarak payını alıyor. Otellerin salonları neredeyse tam dolu çalışıyor. Konaklama ve otellerin salonlarında verilen seminer, toplantı gibi organizasyonlar sayesinde otellerin cirolarında büyük oranda bir artış söz konusu oldu” dedi.

        ‘OTEL SALONLARI FUL ÇEKIYOR

        Özellikle seçim sürecinde konaklama ile beraber otellerin toplantı salonlarında da artış yaşandığına değinen Seçim Aydın “Seçimin her döneminde bu tarz bir artış söz konusu oluyor. Başkent de seçimin kalbi olmasından dolayı bu durumdan nasibini alıyor. Konaklama ve otellerin salonlarında verilen seminer, toplantı gibi organizasyonlar sayesinde otellerin cirolarında büyük oranda bir artış söz konusu oldu. 2014 yılında otellerin doluluk oranları yüzde 56 olurken bu sene, daha şimdiden % 65’i buldu” dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ