Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Almanya, Yunanistan krizinden 100 milyar fayda sağladı - İş-Yaşam Haberleri

        Alman ekonomistler tarafından yapılan bir çalışma, Almanya'nınYunanistan krizinden fayda sağlayan ekonomilerin başında geldiğinigösterdi.

        100 MİLYAR EURO FAYDA SAĞLADI

        Economic Research Leibniz tarafından desteklenen araştırmayagöre, krizin faiz yükünü düşürmesine bağlı olarak Alman hükümetiyaklaşık 100 milyar Euro fayda sağladı. Bu, Almanya'nın Yunanistan'asağladığı yardımın üzerinde bir rakam.

        Müzakereleri devam etmekte olan ve Yunanistan'ı ülkedeki varlıkların neredeyse tamamen özelleştirilmesi gibi bir dizi ağır uygulamaya mecbur bırakan 3. kurtarma paketi kapsamında ülkeye 86 milyar Euro kredi verilmesi planlanıyor.

        ACELE EDİLMESİNİ İSTEMİYOR

        Almanya, Yunanistan ile uluslarası kreditörler arasında 3'ncükurtarma programı üzerinde müzakerelerin aceleye getirilmesini istemiyor.

        Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada,"Yunanistan ile uluslararası kreditörler arasında müzakerelerin hızlabir sonuca ulaşmasını arzu ediyoruz, ancak üzerinde anlaşılacakkurtarma programının 3 yıl vadeli olacağını unutulmamalı ve müzakereleraceleye getirilmemeli. Geniş kapsamlı reform ve ek tedbirler içerek,işbirliği için uzun vadeli temel oluşturacak bir program ortayakonmalı" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ