Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Adım attıkça cüzdandaki para artıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Digital para birimi Bitcoin’e yeni bir kardeş geldi. Bitwalking adlı sanal para birimi, insan hareketlerine odaklanıyor. Cep telefonuna yüklenebilen uygulama ile telefon sahibinin adımları sayılıyor. Uygulamayla her 10 bin adımda (yaklaşık 8 kilometrede) 1 Bitwalking doları kazanılıyor.

        Kazanılan paralar internet alışverişlerinde kullanılabiliyor ya da sanal döviz bürolarında gerçek paraya dönüştürülebiliyor. Bitwalking paralarını kabul edeceğini açıklayan ilk firmalar ayakkabı üreticileri oldu.

        Bitwalking’in yaratıcıları Nissan Bahar ve Franky Imbesi, büyük spor markalarıyla, sağlık hizmetleriyle ve sigorta firmalarıyla işbirliğine giderek Bitwalking’i daha iyi tanıtmayı hedefliyor.

        KENYA’DA BAŞLIYOR

        Bir yandan sağlıklı yaşamı teşvik etmek, diğer yandan da fakir ülkelerde yaşayanlara ek gelir kaynağı yaratmayı hedefleyen uygulama için şu ana kadar 10 milyon dolar finansman sağlandı. Projenin pilot uygulaması için Malavi ve Kenya seçildi. İstatistiklere göre hesaplandığında gelişmiş ülkelerde ortalama bir kişi ayda 15 Bitwalking doları kazanabilecek. İnsanların uzun yollar kat etmek zorunda olduğu daha fakir ülkelerde kullanıcılar daha fazla Bitwalking kazanacak.

        7 DOLARLIK BİLGİSAYARIN MUCİTLERİ

        Bitwalking’in mucitleri Bahar ve Imbesi, daha önce de yedi dolara satılan bir USB bellek geliştirmişti. Bu bellek, Kenya’da bilgisayar olarak kullanıma sunulmuştu.Yedi dolarlık bilgisayar 87 ülkede satılıyor.

        YAKINDA BİLEKLİĞİ DE ÇIKACAK

        Projenin ana finansörlerinden Japon elektronik şirketi Murata, Bitwalking’in telefonlardan bağımsız olarak kullanılabilmesi için bileklik tasarlıyor. Malavi ve Kenya projenin pilot uygulamasının yapılacağı ülkeler olarak belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ