Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak TOKİ'den kirada oturan emekliye konut müjdesi - Emlak Haberleri

        Uygun fiyat ve düşük taksitlerle ev sahibi olmak isteyen emekliler, muradına eriyor. İlk kez TAKVİM'in haberine göre emeklilerin TOKİ'den ucuz ev talebi gerçekleşiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen hafta emeklilere ve dar gelirlilere verdiği ucuz konut müjdesi, büyük sevinç yarattı. Kirada oturan emeklileri heyecan sardı.

        TOPLU BAŞVURUYA PROJE

        Emekliler konut müjdesinin detaylarını merak ederken, TAKVİM bu konuya da ışık tutuyor. Evlerin hangi şartlarda verileceği de netlik kazanmaya başladı. Emekliler, TOKİ'den 240 ay vadeyle ve 250 lira taksitle ev sahibi olabilecek. Evi olmayan emeklilere, uygun fiyatlarla 2+1 daire alma imkanı sunulacak. Mimari açıdan en uygun şekilde tasarlanan bu dairelerin büyüklüğü de 75 metrekare olacak. Emekliler, kira yerine taksit ödeyerek ev sahibi olma hayalini gerçekleştirecek. Ayrıca emekliler bir araya gelerek müracaat ettiği taktirde, TOKİ onlar için yaşadıkları illerde özel projeler hayata geçirecek.

        TOKİ DEVREDE

        Konut müjdesiyle ilgili dün TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan açıklama geldi. Turan, "Başta dar gelirli ve emekliler olmak üzere Sayın Başbakanımız'ın açıkladığı 250 lira taksitle inşallah 2+1 dairelerle vatandaşları ev sahibi yapmaya gayret edeceğiz. Hiç konut sahibi olmamış vatandaşları hedefliyoruz. Vatandaşları 250, 300, 400 ve 500 lira taksitle kira öder gibi ev sahibi yapmak için uğraşıyoruz" dedi. Gelecek 9 yıl içerisinde 500 bine yakın konut yapmayı planladıklarını belirten Turan, "2023 yılı için 1 milyon konut hedefimiz vardı. 670 bin konut seviyesindeyiz. 500 bin tane daha yapacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ