Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji IFC, Aysal’ın enerjisine ortak oldu - Enerji Haberleri

        Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve UNIT, UNIT’in enerji sektöründeki yatırımlarını ve faaliyetlerini sürdüren kuruluşu UNIT Investment NV’nin yüzde 23 hissesini satın almak üzere anlaşma imzaladı.

        IFC’den yapılan açıklamaya göre IFC ile UNIT, UNIT’in enerji sektöründeki yatırımlarını ve faaliyetlerini sürdüren kuruluşu UNIT Investment NV’nin yüzde 23 hissesini satın almak üzere anlaşma imzaladı. Buna göre IFC ve UNIT, şirkete toplam 365 milyon dolar sermaye yatırımında bulunarak şirketin büyümesine ve Avrupa ile Ortadoğu’da yeni enerji proje ve yatırımlarının gerçekleşmesine destek olacak.

        Galatasaray’ın eski başkanı olan UNIT Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal; “Dünya Bankası’nın bir kuruluşu olan IFC ile stratejik bir ortaklığın temellerini attık” ifadelerini kullandı.

        ENERJİYE 3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

        IFC Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey AfrikaBölgesi Altyapı Yatırımları Direktörü Wiebke Schloemer sürekli artan enerji ihtiyacı ve talebi nedeniyle, enerji sektörünün IFC için Türkiye’de ve bölgede öncelikli sektörler arasında yer aldığını bildirdi. IFC, son 5 yıl içerisinde Türkiye’nin enerji konusunda öncelik verdiği bu alanlarda toplam 3 milyar dolar tutarında yatırım gerçekleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ