Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğalgaz İran Alım miktarı artırılırsa Türkiye'ye doğalgazda indirime hazırız - Enerji Haberleri

        İran Milli Petrol Şirketi'nin Uluslararası İlişkiler DirektörüAzizullah Ramazani, doğalgaz fiyatında Türkiye ile aralarında devameden anlaşmazlığın çözülmesi için müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

        Cihan'da yer alan Fars ajansının haberine göre iki ülkedendelegelerin sorunun bir ay içinde çözmek amacıyla görüştüğünü aktaranAzizullah Ramazani, "Türkiye, satın aldığı doğalgaz miktarınıartırırsa daha düşük fiyatla alım yapabilir" dedi.

        Türkiye, 1996'da İran'dan gaz almak için 25 yıllığına anlaşmaimzalamıştı. Fakat Türkiye, İran'ın sattığı gazın fiyatının yüksekolduğunu belirterek yüzde 25'lik indirim talep ediyor. Türkiye, bukonuda İran'ı uluslararası mahkemeye de verdi.

        Suriye'deki askeri faaliyetleri sebebiyle Rusya'ya tepki gösterenCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Rusya'nın bir numaralıdoğalgaz tüketicisiyiz. Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi kayıpolur. Türkiye gerektiğinde doğalgazı çok farklı yerlerden teminedebilir" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ