Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Petrol fiyatları zirveyi gördü - Enerji Haberleri

        Yılbaşında 30 dolar seviyelerine kadar düşen petrol fiyatları bugün 52,83 dolar ile 8 ayın zirvesine ulaştı. Petroldeki yükselişte ABD'de özel sektörün petrol stoklarının düşmesi ve güçlenen talep etkili oldu.

        Brent ham petrolün varil fiyatı son kapanışa göre 19 sent artarak 52.70 dolardan işlem görürken, ABD türü ham petrolün varil fiyatı 32 sent artışla 51.55 dolara çıktı.Bazı analistler bu hızlı artışların artık yavaşlayabileceği uyarısını yapıyor.

        GRAMALTIN 117 LİRANIN ÜZERİNDE

        Spot altının ons fiyatı 1,266.01 dolara kadar yükselerek 18 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Altının gramı 117,05 TL, çeyrek altın ise 194,87 TL'den işlem görüyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Altın fiyatları dün gerçekleştirdikleri yüzde 1.5'lik artışın ardından üç haftanın zirve seviyesini görürken, zayıflayan dolar ve ABD'de faizlerin yakın zamanda artırılacağına dair azalan beklentiler bu yükselişe yardımcı oldu.

        Spot altının ons fiyatı bugün yatay bir seyir izleyerek 1,262.28 dolar olurken, seans içerisinde 1,266.01 dolara kadar yükselerek 18 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU? BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ