Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Petrol fiyatları son bir ayın dibinde - Enerji Haberleri

        OPEC üyeleri ve OPEC üyesi olmayan Azerbaycan, Brezilya, Kazakistan, Meksika, Umman ve Rusya Federasyonu'nun katılımıyla 28-29 Ekim'de Viyana'da gerçekleştirilen toplantıdan petrol üretiminin kısılmasına ilişkin net bir sonuç çıkmazken, kasım ayında yeni bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

        Söz konusu gelişmenin ardından Brent petrolün varil fiyatı, 48,43 dolarla 29 Eylül'den bu yana gördüğü en düşük seviyeye gerilerken, günü yüzde 4,2 azalışla 48,51 dolardan tamamladı. Bugün 48,6-49,1 dolar bandında seyreden Brent petrolün varil fiyatı, saat 11.00 itibarıyla 48,9 dolardan işlem görüyor.

        Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı dün 46,64 dolarla son bir ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından bugün 46,9 dolardan alıcı buluyor.

        Analistler, hafta sonu Viyana'da yapılan görüşmelerden bir netice alınamamasının yanı sıra OPEC içi uzlaşının sağlanamamasının, petrol fiyatlarında satış baskısını artırdığını belirtiyor.

        Teknik açıdan Brent türü ham petrolün varil fiyatının 49,6 doların üzerinde kalıcılık sağlayamaması durumunda 100 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 48,3 seviyesinin destek olarak izleneceğini aktaran analistler, olası yükselişlerde 50,0 dolar direncinin güçlendiğini kaydediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ