Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrol 47 doların üzerinde - Enerji Haberleri

        Geçen hafta, tahvil piyasasında artan volatilitenin piyasalarda tedirginliğe neden olmasıyla 43,55 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, daha sonra Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) arz kısıntısına ilişkin anlaşmasının sonuçlanacağı beklentileriyle 47,58 dolara kadar çıktı ve haftayı 46,80 dolardan tamamladı.

        Brent petrolün varil fiyatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in OPEC'in Kasım ayının sonuna doğru anlaşmaya varmaması için bir neden olmadığını vurguladığına dair haberlerle 47,52 dolara kadar yükseldi. Brent petrolün varil fiyatı saat 11.00 itibarıyla 47,46 dolarda seyrediyor.

        Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise 46,95 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

        Analistler, dolar endeksindeki yükselişten olumsuz etkilenen petrol fiyatlarının OPEC toplantısında anlaşmaya varılacağına dair beklentilerle yukarı yönlü bir hareket sergilediğini belirtiyor.

        Analistler, 47,00 dolar desteğinin üzerinde kalınması halinde 47,80 ve 48,50 doların direnç konumunda olduğunu, 47,00 doların altında ise 46,40 ve 45,70 doların destek olarak izlenebileceğini kaydediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ