Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis zorunlu kesinti iddialarını yalanladı - Haberin Var Mı? Haberleri

        Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis Yunan bankalarını desteklemek için mevduat sahiplerinden zorunlu kesinti yapılabileceği yönündeki iddiaları yalanladı. Varoufakis Twitter üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların sadece "kötü niyetli bir dedikodudan ibaret olduğunu" kaydetti.

        Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı Louka Katseli de, ülkedeki bankacılık sisteminin batmaması için, bankalarda bulunan sekiz bin Euro üzerindeki halkın birikimlerinden en az yüzde 30 kesinti yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

        Yunanistan televizyon kanalı Skai TV konuşan Katseli, İngiliz Financial Times gazetesi tarafından gündeme getirilen söz konusu senaryonun asılsız olduğunu belirtti. İngiliz Financial Times gazetesinde çıkan bir haberde, hesabında 8 bin Euro'dan fazla bulunan mevduat sahiplerinden zorunlu kesinti yapılması olasılığının söz konusu olduğu iddia ediliyor. Habere göre kesintinin en az yüzde 30 oranında olmasının görüşüldüğü kaydediliyor. Benzer bir uygulama 2013 yılında Kıbrıs'ta yapılmıştı. Yunan halkı pazar günü kreditörlerin talep ettiği reform programı konusunda görüş bildirmek üzere sandık başına gidecek.

        Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras dün de Yunan halkına “Hayır” oyu verme çağrısı yaptı. Şu anda "Hayır" diyenlerin sayıları fazla gibi görünse de anket kuruluşları pazar günkü referandumda başa baş bir yarışın yaşanacağını belirtiyorlar. Euro İstikrar Fonu, dün Yunanistan'ın resmen temerrüde düştüğünü bildirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ