Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? THY’de yıl başından bu yana 59 yabancı pilot istifa etti - Haberin Var Mı? Haberleri

        Yabancı pilotların, çoğunluğunun maaşlarını TL olarak aldıkları ve doların son bir yılda yüzde 25 dolayında yükselmesi nedeniyle, gelir kayıpları yaşadıkları için çoğunun ayrılarak, maaşların dolar bazında ödendiği Katar Havayolları’na gittiği bildirildi.

        Filosunda 700’den çok yabancı pilot çalıştıran THY, Amsterdam kazasından sonra bu yolu seçmiş ve filosundaki yabancı pilot sayısını hızla çoğaltmıştı. Dünyanın her yanından yabancı pilot alan THY son olarak Rusya’daki Moskova ofisinde pilot seçimi yapmıştı. (DHA)

        HABERTURK.COM'a konuşan THY yetkilileri, yılbaşından bu yana 59 pilotun daha iyi mali şartlarda teklif aldıkları için ayrıldığını ifade ederek, "Özellikle doların değer kazanmasıyla birlikte bu teklifler daha cazip oluyor. Ancak ayrılanlar gibi şirkete katılan pilotlar da var" dedi.

        181 YABANCI PİLOT İŞE BAŞLADI

        Türk Hava Yolları'nda (THY) alınan bilgiye göre; 2015 yılında yabancı pilotlardan biri vefat etti. Bu dönemde 42 kişinin istifa ettiği kurumda 5 pilot işten çıkarıldı, 3 kişi deneme süresi içinde ayrıldı. 8 kişi ise yaş haddinden dolayı görevi bıraktı. Yıl içerisinde ise 181 yabancı pilot kurum bünyesinde göreve başladı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ