Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Borsa Bayramda Açık Mı? | Arefe Günü Pazartesi Borsa Açık Mı? - Haberin Var Mı? Haberleri

        Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasının ardından yatırımcıların aklına ilk gelen konuolan "Borsa bayramda açık mı?ve Arefe günü borsa açık mı" sorusunun cevabı belli oldu.İşte Borsa İstanbul'un bayram tatili takvimi...

        Ekonominin yönlendiği kurumlardan Borsa İstanbul, bayramda özel bankalar ile aynı sınıfta yer alacak.Bayram tatili dahilinde kamu kurumları için arefe gününün tatil ve cuma gününün idari izinli sayılması sonrası kamu bankalarının 9 günlük tatilin tamamını kullanacağı, özel bankaların ise idari izin verilen bu süreçte mesailerine devam edeceği öğrenildi.

        Borsa İstanbul ise bu süreçte özel bankalar ile aynı sınıfta yer aldığı için aynı zaman diliminde çalışmalarına devam edecek.

        Bu bilgilere göre Borsa İstanbul ve özel bankaların tatili şu şekilde şekillenecek;

        4 Temmuz Arefe günü tüm kamu bankaları kapalı olacak. Borsa İstanbul ve özel bankalar öğle saatine kadar mesailerine devam edecek.

        5-6-7 Temmuz tarihlerinde tüm kurumlar izin yapacak. 8 Temmuz Pazar günü ise Borsa İstanbul ve özel bankalar mesaiye tekrar başlayacak.

        Bu süreçte EFT gibi bankacılık işlemleri bulunanlar ve borsa işlemi yapmak isteyenler, en geç 4 Temmuz Pazartesi Arefe günü saat 12:00'a kadar halletmeleri gerekiyor.

        BORSA İSTANBUL İÇİN RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

        Ramazan Bayramı Arefesi yarımgün 04 Temmuz Pazartesi

        Ramazan Bayramı 1. gün 05 Temmuz Salı

        Ramazan Bayramı 2. gün 06 Temmuz Çarşamba

        Ramazan Bayramı 3. gün 07 Temmuz Perşembe

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ