Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Engelli Memur Alımı Kura Çekimi Sonuçları 20 Mayıs Şehit Gazi yakınları - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla noter huzurunda çekilen kura sonucunda 4 bin 682'si engelli, 3 bin 163'ü sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ve bin 75'i şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulleri olmak üzere toplam 8 bin 920 dezavantajlı vatandaş ataması yapıldı.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iş kurası töreninde konuştu. İşte Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları ;

        'DEVLET ENGEL TANIMAYAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAK'

        - Her ne olursa devletimiz şehit ve gazi yakınlarına minnetini gösterecektir. Bir gazi yanı başında aciz bir devlet değil, her an elini uzatabilecek güçlü bir devlet görmek isteyecektir. İşte biz böyle bir devlet için çaba gösterdik. Son bir yıl içinde 11 bin 797 şehit ve gazi yakınını kamuda istihdam etmiş bulunmaktayız. Her ne şartta olursak olalım sizin o candan evlatlarınızın emanetini ayakta tutmaya devam edeceğiz.

        - Devlet bir zamanlar engel tanımyan kardeşlerimizin yanında değildi, ama bugün gururla söylüyorum bütün engel tanımyan kardeşlerimizin yanında olan kudretli bir devlet var. Daha önce görmezdik. Bir çoğu evlerine kapanmıştı. Pek çok aile sakin bir eksiklik gibi onlardan hiçbir zaman bahsetmezdi. Ama onlar artık heryerde. Onların haklarını hukuklarını ve haklarını korumak da devletin görevidir.

        - Toplamda 37 bin engelli kardeşimizin bu zamana kadar atamasını yaptık. Devlet bütün çocukların anne babasıdır, bütün çocukların ailesidir. O yüzden yine sosyal hizmet kanunu çerçevesinde 3 bin 163 çocuğumuza iş imkanı sağlayacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ