Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY Başkanı Avcı: Havada çok dolaşıyoruz, yerde indirim zor - İş-Yaşam Haberleri

        Meltem ERSOY / HT GAZETE

        Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, düşen petrol fiyatlarının yaz aylarında uçak biletlerine yansıması beklentisiyle ilgili “Kamuoyu indirimi hemen bekleyebiliyor, ama bunu yönetim kurulunda enine boyuna rakamlarla ele almak lazım” diye konuştu. Aycı, havayolları şirketlerinin daha önce hesapta olmayan ek maliyetlerle de karşılaşabildiklerini anlatırken, buna örnek olarak son dönemde büyük yoğunluk yaşayan İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki trafiği gösterdi. “Tüm ek yatırımlara rağmen kapasitesinin üzerinde bir trafiği kaldırmaya çalışan Atatürk Havalimanı İstanbul trafiğinin önemli bir kısmını oluşturuyor” diye devam eden Aycı, trafik nedeniyle uçakların havada tur atmak, dolaşmak zorunda kaldığını, yere indikten sonra da yerde dolaşmak zorunda kaldığını kaydetti. Bu nedenle ek maliyetle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Aycı, bu şartlar altında indirim imkânlarının kısıtlı olduğunu söyledi.

        ‘KISITLI İMKÂNI GENÇLERE KULLANDIK’

        Son olarak 12-25 yaş grubuna 1 yıl geçerli olmak üzere dünyanın her yerine yüzde 30 indirimli bilet kampanyası başlattıklarını belirten Aycı, bu indirimin de bazı maliyetleri olmasına rağmen gençlerin daha çok gezebilmesi amacıyla yapıldığını vurguladı. Aycı, “Kısıtlı indirim imkânı varken, bu kısıtlı imkânı 12-25 yaş grubu gençlerle en doğru yerde kullandığımızı düşünüyoruz” dedi. Aycı, bunun haricinde bir indirim olup olmayacağı sorusuna ise “Şimdilik durum bu” diye yanıt verdi.

        ‘AJANS’TA ÇOK UÇTUĞUMUZ İÇIN THY’DE İŞİ GÖZLEMLİYORDUK’

        Nisan ayında Hamdi Topçu’nun istifasıyla boşalan THY Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturan İlker Aycı, daha önce Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevini yürütüyordu. Bu dönemde yabancı yatırımcılarla temas için mesaisinin önemli bir kısmını havada geçirdiğini anlatan Aycı, bu nedenle işi gereği THY’nin işleyişindeki pek çok detaya vakıf olduğunu belirtti. “Hayatımızın yarısı uçarak geçtiği için ne nasıl işliyor, buna dair gözlemlerimiz vardı” diye devam eden Aycı, yeni görevinden sonra işin diğer kısımlarını da yakından izlemeye aldıklarını belirtti.

        ‘INVEST GİYDİRMESİ YAPABİLİRİZ’

        Aycı, eski başkanı olduğu Başbakanlık Yatırım Ajansı’na dair şimdi başkanı olduğu THY ile özel projeler de üretilebileceğini, bunun bir örneğinin de ajansın sloganı olan Invest Turkey ibaresiyle uçak giydirmesi olasılığı olduğunu ifade etti. Aycı, bu konuyu yönetimde gündeme getireceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ