Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam IMF: Yunanistan'ın borçlarının azaltılması gerekiyor - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası Para Fonu (IMF)tarafından hazırlanan ve Reuters tarafından görülen gizli birrapora göre Yunanistan ekonomisi ve bankalarının son iki haftaiçinde gördüğü tahribat nedeniyle Atina'nın borçlarının eurobölgesi ülkelerinin hazırlıklı olduğundan çok daha yüksektutarlarda azaltılması gerekiyor.

        Yunanistan'ın borçlarının sürdürülebilirliği hakkındahazırlanan güncel rapor euro bölgesi hükümetlerine dün geçsaatte iletildi.

        Yunanistan ile Avrupa ülkeleri arasında katı kemer sıkmatedbirleri ve yapısal reformlar karşılığında ülkenin 86 milyareuro tutarında üçüncü bir kurtarma programına alınması içinmüzakerelerin başlaması için dün uzlaşıya varıldı.

        BORÇ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE DRAMATİK BOZULMA

        IMF raporunda kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) atıfta bulunularak, "Borç sürdürülebilirliğindeki dramatikbozulma, borçların şu ana kadar değerlendirilenin ve ESMtarafından önerilenin ötesinde bir ölçekte azaltılmasınıngerektiğine işaret etmektedir" denildi.

        Raporda, Avrupa ülkelerinden Yunanistan'a ilk 30 yılı geriödemesiz borç vermeleri, mevcut borçların daha da uzun vadeyeyaymaları tavsiye edilirken, bunların yapılmaması halinde Yunanbütçesine her yıl destek verilmesinin gerekeceği belirtildi. Buiki seçeneğin de uygulanmaması halinde Atina'ya verilenborçların "önden yüklemeli olarak büyük ölçekte" azaltılmasıgerektiği ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ