Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Limak'ın kazandığı Kuveyt Havalimanı ihalesine onay - İş-Yaşam Haberleri

        Limak İnşaat'ın KuveytUluslararası Havalimanı yeni terminal binası yapım ihalesine verdiği 4.34 milyar dolarlık teklifine onay çıktı.

        Limak İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamada, Kuveyt Merkeziİhale Komisyonu'nun (CTC), Limak İnşaat'ın verdiği 1.31 milyardinarlık (4.34 milyar dolar) teklifi onayladığı belirtildi. Açıklamaya göre, ilk etapta 13 milyon yolcu kapasiteliolarak inşa edilecek olan Kuveyt Havalimanı yeni terminalbinasının kapasitesi daha sonra yapılacakiyileştirmelerle 25milyona kadar çıkarılabilecek.

        Bütçesi tamamen devlet tarafından karşılanacak olan KuveytUluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı projesinde anayüklenici olan Limak İnşaat, devrin ardından iki yıl süreylebakım ve onarım hizmeti de verecek. Öte yandan terminalinşaatının tamamlanmasının ardından operasyona geçiş süreci deyürütülecek. İnşaat süresince ortalama 5,000 kişiye istihdam sağlanmasıbekleniyor. Açıklamada ayrıca kazanılan ihalenin Türk müteahhitlerinyurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olduğu daifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ