Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Afrikalı iş adamları'ndan ilginç teklif - İş-Yaşam Haberleri

        Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafındanİFM’de düzenlenen KONEXPOfuarı başladı. Yoğun katılımın gerçekleştiği fuara Konyalı iş adamlarının yanısıra Afrikalı iş adamları da katıldı. Konyalı firmalar ile yatırım fırsatlarını değerlendiren Afrikalı iş adamlarından Nijerya dan "size toprak verelim bize tarımı öğretin" teklifi geldi

        'SİZE TOPRAK VERELİM BİZE TARIMI ÖĞRETİN'

        Fuarda tek tek stantları gezen Afrika’nın eyalet başkanları ve iş adamları, Türk iş adamlarıyla yatırım fırsatlarını değerlendirirken Afrikalı iş adamlarıyla masaya oturan Türk firmalar ilk günden imzalarını attılar.

        Bunun yanında Afrikalı iş adamlarından Nijerya'dan "size toprak verelim bize tarımı öğretin" teklifi geldi. 10 bin ila 50 bin dönüm arasında tarıma elverişli olan tarlaları Türk çiftçilerin bize tarımı öğretmesi karşılığında size verelim teklifine sıcak bakan KONSİAD yönetimi, çiftçiler için de güzel bir imkan ve istihdam olacağını söyledi.

        Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından İFM’de düzenlenen “KONEXPO” fuarında KONSIAD Başkanı Abdullah Başçı başta olmak üzere, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Timfed Başkanı Kemal Çelik, Konya Milletvekili Rüveyde Gülseren Işık, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, TMSF Daire Başkanı Abdullah Güzerdülger, Nijerya Imo River Eyaleti Valisi Owelle Rochas Okoroch, Abia Eyaleti Valisi Dr. Okezie Ikpeazu ve beraberinde ki Afrika’nın eyalet başkanları ve 300 iş adamının da bulunduğu heyetle beraber bir çok isim yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ