Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ekonomi yönetiminde kimler olacak? - İş-Yaşam Haberleri

        Ahmet KIVANÇ / GAZETE HABERTÜRK

        AK Parti’nin tek başına iktidar çoğunluğunu elde etmesinin ardından iş dünyası, “Ekonominin dümenine kim geçecek?” sorusunun yanıtını merak ediyor. Görevde bulunan ekonomiyle ilgili bakanların tamamı Meclis’e girerken, üç dönem kuralının 1 Kasım seçiminde askıya alınması nedeniyle Ali Babacan’ın yanı sıra Faruk Çelik, Binali Yıldırım, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Nurettin Canikli’nin de yeniden vekil seçilmesi bakan seçeneklerini çoğalttı.

        BABACAN’IN ADI ÖN PLANDA

        Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı için en güçlü aday olarak Ali Babacan’ın ismi öne çıkıyor. Üç dönem kuralı dolayısıyla 7 Haziran’da aday olmayan ve ticarete döneceğini belirten Babacan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulduğu gün son anda listeye konulması, ekonominin dümenine Babacan’ın geçeceği yönünde yorumlanıyor. Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu verecek.

        AK Parti’nin ekonomi kadrolarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ekonomiyle ilgili ya da başka bir bakanlıkta kabineye girmesi bekleniyor. “Paranın patronu” Maliye Bakanlığı için Mehmet Şimşek’in yanı sıra Eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ın adı geçiyor. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu bakanlık için en güçlü aday.

        Gümrük ve Ticaret Bakanlığı içinse eski bakan Nurettin Canikli ile eski Müsteşar Ziya Altunyaldız’ın adı geçiyor.

        YILMAZ VE ELVAN GÜÇLÜ ADAYLAR

        Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Eski Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yine aynı bakanlıklara atanabileceği, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın kabinede yer alabileceği belirtiliyor. Eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan’ın ekonomi bakanlıklarından birine atanması bekleniyor. Eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in adı hem bu bakanlık, hem çözüm sürecinden sorumlu bakanlık için geçiyor.

        İL İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ