Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rusya'dan Türkiye'ye hububat satışına devam - İş-Yaşam Haberleri

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Kasım 2015 tarihli Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımları içeren kararnamede yer alan uygulamaların genişletilmesine yönelik kararnameyi imzaladı.Kremlin'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya'da, Türkiye Cumhuriyeti mevzuatları dahilinde faaliyet gösteren ve Türkiye Cumhuriyeti yargıları doğrultusunda faaliyetlerini yürüten kurum veya kişilerin, Rusya'da belirli bazı alanlarda faaliyet göstermelerine yasak veya kısıtlama getirilmesine karar verildi.Putin, ayrıca, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı yaptırımların dışında kalacak anlaşmaların da liste olarak hazırlanması talimatını verdi.

        Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Rusya'nın Türkiye'ye hububat ihracatına herhangi bir sınırlandırma getirmeyi planlamadığını söyledi.

        Reuters'in haberine Dvorkovich'in yaptığı açıklamalar Rus haber ajansı RIA'dayer aldı.

        Devlet TV kanallarından Rossiya 24’e konuşan Dvorkoviç yaptırımlara devam edileceğini “Bu yolda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz” sözüyle tekrarladı.

        Başbakan Yardımcısı sözlerine şöyle devam etti:“Hükümetimizin Türkiye ile işbirliğinden tümüyle vazgeçme gibi bir görevi yok. Düşmanca eylemlere karşı gerekli şekilde cevap vermek yeterli.”

        Uçak kirizi sonrası Putin 28 Kasım’da Türkiye’ye ekonomik yaptırım kararını imzalamış, 1 Ocak’tan itibaren vize rejimi sona erdirilmiş, Türk sebze-meyve ürünlerin çoğuna yasak getirilmiş, şirketlerin yeni Türk vatandaşı çalıştırması yasaklanmıştı.

        Şimdi, geçen hafta Medvedev tarafından sözü edilen “yeni işçi çalıştırma yasağının istinası olan 53 şirketlik liste”nin yılbaşı tatili başlamadan kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

        DVORKOVICH: TÜRKİYE'YE YAPTIRIMLAR ENFLASYONU ZIPLATMAZ

        Dvorkovich, Türkiye'den sebze ve meyve ithalatına 1 Ocak'tan itibaren getirilecek yasakların Ocak ayında Rusya'da enflasyonun zıplamasına neden olmayacağını savundu.

        Dvorkovich yaptırımlar nedeniyle meyve ve sebze fiyatlarında ciddibir artış beklemediğini söyledi. Dvorkovich açıklamasında, Türkiye'den yeni işçi alımına yönetimsel zorluklar getirilmesi seçeneğini dışlamadıklarını belirtirken, Türkiye'ye tahıl ihracatına sınırlama getirme planları olmadığını da vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ