Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer Ahmet Faruk Aysan kimdir? - İş-Yaşam Haberleri

        1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olan Ahmet Faruk Aysan, mezuniyetinin ardından yüksek lisansını tamamlamak üzere University of Maryland College Park'ta eğitim hayatını devam ettirmiştir. Yine aynı eğitim kurumunda 2005 yılında doktorasını tamamlamış, 2008 yılında doçentliğini ilan etmiştir.

        Merkez Bankası, Dünya Bankası ve Oxford Analytica kurumlarınının danışmanlığını yapan Aysan, 2005-2011 yılları arasında da Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesiolarak görev yapmıştır. Aysanşu anda da yarı zamanlı olarak ders vermeye devam etmektedir.

        TÜBİTAK, G-20, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİKARİYERİ

        Aysan, Merkez Bankası kariyerindenönce Boğaziçi Ekonomi ve Ekonometri Merkezinde Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir.

        -G-20 Finansal Güvenlik Uzmanları Grubu Üyeliği,

        -TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Destek Grubu Danışma Kurulu Üyeliği,

        -Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programında ekonomi konusunda ülke uzmanlığı görevini idame ettirmiştir.

        Akademik konularda birçok makalesi bulunan Aysan,Boğaziçi Üniversitesi Vakfı yayın ödüllerini, akademik teşvik ödüllerini, Middle East Economic Association tarafından verilen İbni Haldun Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri üzerine yazılan en iyi makale ödülünü aldı.

        Uluslararası finans, makroekonomi, ekonomi politik, bankacılık ve finans konularında uzmanlaşan Aysan, aynı zamanda birçok uluslararası derginin Yayın Kurulu ve Danışma Kurulu Üyesidir.

        2011 YILINDAN BU YANA MERKEZ BANKASINDA GÖREV YAPIYOR

        Ahmet Faruk Aysan 3 Kasım 2011 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi, 21 Kasım 2011 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

        A. F. Aysan ayrıca London School of Economics and Political Sciences (LSE) European Institute bünyesinde kurulan Contemporary Turkish Studies kürsüsünde TCMB adına danışma kurulu üyeliğini de sürdürüyor. Ahmet Faruk Aysan 1 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyeliğine tekrar seçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ